dimarts, 16 d’abril del 2013

CADIRA RISING









*Aquesta cadira plegable és un disseny de l'arquitecte holandès Robert van Embricqs, i destaca per la simplicitat de la seva configuració i la creació d'una forma orgànica i complexa a partir d'una sola peça retallada i plegada.



Imatge extreta de:  http://spikeheel-addiction.blogspot.com.es/2011/05/una-silla-para-inconformistas-by-robert.html


  
Creació i construcció


La base de qualsevol cadira és la superfície plana sobre la qual un es va a seure. Fent servir aquesta noció com a punt de partida, es va realitzant alguns talls a la superfície plana i s’aixequen les diferents peces de la superfície retallada. Això va generant les característiques preliminars, però diferents, de la cadira: respatller, seient i potes.

Fins i tot fins al moment de la construcció, ningú sabia quina forma tindria la cadira finalment. Aquesta va ser definida pels diferents arcs de fusta que componen la cadira. El ritme de les bigues de fusta li atorga una forma orgànica, i els talls són encara més visibles quan la cadira està a baix, plana.




1 comentari:

  1. L'estructura d'aquesta cadira és força extranya. El fet de que en la construcció del respatller, el seient i a les potes hi hagin una mena de talls fa que sigui una cadira que no es veu normalment i que quan algú la vegi es sorprengui per la seva forma. Aquesta cadira també et dóna l'opció de poder plegar-la i això també crida l'atenció.

    ResponElimina