dimarts, 16 d’abril del 2013

Egg Chair de Arne Jacobsen

Jacobsen és un dels dissenyadors molt reconegut del segle XX i amb algunes de les peces amb un important reconeixement públic. No només de destacar per l'arquitectura, sinó també pels seus dissenys de mobiliari. Jacobsen va desenvolupar l'ambientació del hotel Radisson SAS Royal a Copenhaguen l'any 1958. Així és com van néixer dues de les seves obres més reconegudes: la Egg Chair i la Swan Chair. La Egg chair es va convertir en un símbol del disseny modern, protagonitzant algunes de les escenes del film futurista "2001: Odissea de l'espai", exposada també en produccions cinematogràfiques on té un paper imporntant en el sisè llibre de Hitchhiker 's Guide to the Galaxy (Guia de l'autoestopista galàctic).














la Swan Chair                                                                                           la Egg Chair

Després de confeccionar les peces per a l'hotel, Jacobsen va realitzar una edició limitada de cadires que es venien al preu de 60 mil $ cadascuna. El preu actual és de 749 €, el preu del disseny original es de 5.140 €.

La icònica cadira de Jacobsen combina la forma sensual i estètica amb elements de comoditat i funcionalitat,ha contribuït en el disseny nòrdic, té un aspecte acollidor que queda bé en qualsevol espai passant a ser el punt central d'aquell entorn. Va ser fabricada expressament per al vestíbul de l'hotel que hem anomenat anteriorment per l'any 1958. El disseny d'aquesta cadira ha celebrat més de 50 anys representant l'estètica del modernisme.

Esta fabricada amb un coixí fet a mà en una gran varietat de colors, entapissada amb cuir o caixmir, té una estructura de fibra de vidre i alumini que permet una varietat de moviments naturals.


Es troba certa inspiració en la cadira Womb de Eero Saarinen, per alguns trets del disseny, i té molta relació amb la cadira Swan dissenyada pel mateix Jacobsen, que va tenir més dificultat de producció ja que la seva mida, i la mida dels cuirs de les vaques.
Per això i per l'exclusivitat que van voler donar al disseny. Avui en dia trobem moltes versions i entapissats en diferents estils, des edicions limitades fins mida mini per als més petits de la casa. (Com a alternativa als cuirs, es va escollir també pels tèxtils, donant-li un toc més informal o no, en funció de l'espai on sigui ubicada.












la cadira Womb de Eero Saarinen

Aquí us deixem uns quants exemples de diferents tapissos de la cadira.





Webs de referencia:

2 comentaris:

  1. L'explicació està molt be i la informació que he trobat es la mateixa però la majoria en altres idiomes, és molt interessant però buscant he trobat una pàgina que em diu que una persona que es diu Arne Jacobsen va contribuir en aquest projecte, és cert?

    ResponElimina
    Respostes
    1. l'Arné Jacobsen és l'autor del projecte. l'article comença dient-ho, no?

      Elimina